Tidigare aktiviteter

Matematiksällskapet på SciFest

Den 9-11 mars kunde du hitta Matematiksällsapet på SciFest på Fyrishov i Uppsala! Man kunde komma förbi för att lära dig mer om hexaflexagoner, hur man beräknar pi, och hade chans att vinna lite godis. Mer information om SciFest finns på deras hemsida, scifest.se.

Förberedelse inför högstadiets matematiktävlig 2016

Vi organiserade en förberedelsekurs inför högstadiets matematiktävling 2016. Kursen hölls på Ångströmlaboratoriet på Uppsala Universitet helgen 5-6 november. Kursledare var Valentina Chapovalova, tidigare vinnare av tävlingen.

Mattekollo 2016

Den 2-12 augusti 2016 organiserade vi uppföljaren till vårt populära Mattekollo 2015 på Lillerudsgymnasiet i Karlstad. Vi testade för första gångnen att organisera en aktivitet med övernattningar. 40 barn från hela Sverige deltog och lärde sig matematik och programmering. Mer information finns på Mattekollos hemsida: mattekollo.se

Kurs i kryptografi och talteori för gymnasieelever

Helgen 2-3 januari 2016 organiserade vi en kort kurs i kryptografi och talteori riktad mot gymnsieelever. Vi befann oss på Uppsala Universitet och lärde oss allt om hur RSA-kryptering fungerar. Mer information finns i det här dokumentet.

Förberedelsekurs inför Högstadiets Matematiktävling

HMT är en rikstäckande matematiktävling och kvalet år 2015 är tisdagen den 10:e november.

Söndagen den 1:a november (vecka 44) 2015 höll vi i en förberedelsekurs inför Högstadiets Matematiktävling. Kursen hölls över internet, och högstadieelever från hela Sverige deltog.

Mattekollo 2015

I augusti 2015 organiserade vi ett dagläger i Uppsala för 10 elever i årskurs 6 och 7. Mer information om Mattekollo 2015 finns här.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail