Styrelsen

Ordförande: Valentina ChapovalovaValentina Chapovalova

Jag har hållit på med matematisk problemlösning i princip hela mitt liv. Jag började tävla i matte från att jag var 8 år och höll på till jag var 18 år. Bland det roligaste i min uppväxt var just att åka till olika ställen och träffa nya kompisar som också var matteintresserade. Den allra bästa aktiviteten var ett Mattekollo (i Ryssland). Jag tror att suget är ganska stort i Sverige efter nåt liknande. Jag ser i mitt arbete med matematikintresserade barn och ungdomar att det absolut finns en hel del mattetalang i vårt land. Mitt mål är att samla ihop mattepassionerade individer (vuxna och barn) och se dem komma på fantastiskt intressanta saker tillsammans!

 

 

Sekreterare: Emil LedbergEmil Ledberg

Jag läser kandidatprogrammet i matematik vid Uppsala Universitet. Mitt matematikintresse vaknade i slutet av högstadiet och jag valde då att läsa en gymnasieutbildning med matematikinriktning. Jag har alltid tyckt att undervisning är kul och har engagerat mig mycket i olika matematiska föreningar. Jag tycker det är viktigt att man bejakar ungas matematikintresse eftersom matematik är en stor del i vårt samhälle.

 

 

 

Kassör: William Gustafsson

Jag har alltid tyckt om och varit duktig på matematik, något jag som yngre oftast var ensam om och jag var därför inte så engagerad i matematiken i skolan. Detta var tills jag lite som av en händelse började läsa kandidatprogrammet i matematik vid Uppsala universitet, där jag äntligen träffade andra som var lika intresserade av och lika bra (eller ofta bättre) på matematik som jag själv, vilket var en fantastisk känsla!

 

 

 

Ledamot: Fredrik Cumlin

Jag läser teknisk fysik på KTH samt matematik och geovetenskap på Stockholms universitet. Jag har undervisat på Matteklubben i Uppsala men undervisar numera på Matteklubben Tänkarna i Stockholm. Jag är även aktiv i föreningen Brainpool, en organisation för särbegåvade unga. Där är jag medlem samt genomför event såsom matematikstugor, logiska kluringar samt min egna personliga historia. Jag vann genikampen 2015 där jag träffade Valentina.

 

 

Ledamot: John MattssonJohn

Som Senior Specialist vid Ericsson Research sysslar jag med allt från kryptologi till kvantdatorer. I mitt jobb handleder jag många masteruppsatser och ger en hel del gästföreläsningar. Jag har två master, en i diskret matematik och teoretisk datalogi från KTH, och en i ekonomi från Stockholms Universitet. Förutom matematik ligger kaffe, fysik, gamla datorer och programmering mig varmt om hjärtat (www.coffeevortex.net). Övriga kvalifikationer är att jag hjälpt till att rätta högstadiets matematiktävling sedan förra milleniet och att jag räknar får varje kväll innan jag somnar.

 

 

Valberedning: Ylvi AlfredssonYlvi Andersson

Min barndom var kantad av en hel del hexahexaflexagoner, födelsedagstårtor som prisade primtal och högar med randigt hålkantpapper med utskrifter föreställande Mandelbrots mängd, det såg min pappa till. Efter att ha pluggat två år på lärarlinjen men tyckt att det mest verkade handlade om att få lite betalt för att stävja snöbollskrig, övergick jag till att plugga fysik. Sedan doktorerade jag i fysik, fick två barn, jobbade lite som lärare och började jobba på konsultbolag inom teknisk dokumentation. Har sedan dess tyckt det är roligt att försöka skriva snygga, enkla instruktioner till hopplöst komplicerade processer. När jag får möjlighet lär jag gärna ut och lär mig själv mer kul matte, fascinerande fysik, verklighetsnära teknik/teknologi och symmetriskt vacker kemi.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail